Анимацията "Мей, червената панда" ще бъде пусната първо в канала Disney+ на 11 март заради пандемията и бавното възстановяване на киносалоните.

Това ще е третият пълнометражен филм на "Pixar", който ще се появи първо в стрийминг платформата.

"Като се има предвид бавното възстановяване на киносалоните, особено за семейните филми, гъвкавостта остава в центъра на решенията ни за дистрибуция" - заяви Карим Даниъл, директор за дистрибуция на компанията "Walt Disney".

Филмите "За душата" и "Лятното приключение на Лука" също бяха пуснати направо онлайн заради пандемията. Преди това "Напред" излезе в киносалоните в началото на март 2020 г., но заради новия коронавирус те бяха затворени и малко след това филмът беше качен и пуснат по Disney+.

Компанията описва "Мей, червената панда" като разказ за "самоуверено, непохватно 13-годишно момиче, разкъсвано от желанието да е послушно и хаоса на пубертета". Режисьор е Доми Ши, която спечели "Оскар" с късометражната анимация "Бао". Това е първата продукция на "Pixar", режисирана от жена, предава БТА. Сред актьорите, озвучаващ героите, са Сандра Оу и Розали Чиан.