Едва ли някой ще се оплаче, че два нови филма с участието на Киану Рийвс ще излязат в един и същи ден през 2021 г. От филмовото студио "Warner Bros" потвърдиха, че премиерната дата на "Матрицата" 4 е насрочена за 21 май 2021 г., която съвпада с тази на друга лента с актьора - "Джон Уик: Глава 4".

Вижте снимки на Киану >>

И докато четвъртата част на историята за наемния убиец бе обявена през май т.г., след като покори световния бокс офис и спечели 57 млн. долара само през първия уикенд на екран, през август т.г. стана ясно, че ще има и продължение на кино шедьовъра с Нео.

Почитателите на артиста не успяха да сдържат вълнението си и предложиха датата да бъде официално наречена "Ден на Киану Рийвс". Те споделиха радостта си, заливайки социалните мрежи с множество публикации, разкриващи, че нямат търпение да гледат и двата филма.

Рийвс също не скри щастието си и още през септември изрази доволството си по предстоящите снимки на "Матрицата", които започват 15 години след третата част на франчайза. В тогавашно свое интервю той каза, че е обзет от вълнение, тъй като се готви нещо много сериозно за героя му Нео.

"Лентата е много амбициозна. Както би трябвало да бъде", бе единственият му коментар.