Ако сте почитатели на звездата от "Матрицата", то със сигурност знаете, че досега Киану никога не се е появявал на което и да е официално събитие под ръка с някого. Нещо повече, той е известен с това, че позирайки за снимки с обожателките си, дори не ги докосва. Личният живот на актьора винаги е бил мистерия за неговите фенове, но догадките около него вече могат да спрат...

Вижте снимки >>

След десетилетия, през които вървя сам по червения килим, сега 55-годишният Рийвс за първи път пристигна на мероприятие, романтично препрел пръсти с друг човек. Преди дни той изненада присъстващите на гала вечерта "LACMA Art + Film" в музея на изкуствата на Лос Анджелис, пристигайки в компанията на 11 години по-младата от него художничка - Александра Грант. Двамата позираха пред фотографските обективи на събитието, представено от Gucci, демонстрирайки своята близост.

Александра бе избрала дълга до земята рокля с деликатно V-образно деколте в тъмносиньо. Дрехата бе плисирана в горната си част, през която минаваха декоративни летни с камъни, а под шифона се подаваше коприна. За да завърши цялостната си визия, тя бе сложила блестящи сребристи обувки, златно колие и висящи обеци във формата на змии.

До нея Киану се бе спрял на класически черен костюм с елек, който бе съчетал с вратовръзка в тон и тъмносива риза. Впечатление правеха кафявите му обувки, които със сигурност не се връзвах на остатъка от облеклото му. Те обаче могат да се приемат като израз на бунтарския дух, противопоставящ се на законите в Холивуд, с който се слави артистът.

Припомняме, че преди между тях да пламне любовта, двата бяха дългогодишни сътрудници. Грант работи върху стихосбирката му "Ода на щастието", която Рийвс издаде през 2011 г., а също така нарисува и илюстрациите към "Сенки на 2016 г.", като през 2017 г. двамата заедно основаха издателската къща "X Artists Books".

През годините името на звездата от "Джон Уик" бе спрягано с различни жени, сред които е и колежката му Сандра Бълок, с която си партнираха в лентата "Скорост". Слуховете обаче останаха непотвърдени. Последната официална връзка, която Киану имаше, бе с актрисата Дженифър Сайм, която забременя от него, но през 1999 г. двамата бяха сполетени от ужасна трагедия - детето им се роди мъртво. Мъката повлия на взаимоотношенията им и скоро след това те се разделиха, а през 2001 г. бившата му половинка претърпя автомобилна катастрофа, в която загина.