Президентът на Мексико отправи публично запитване към пуерториканската регетон звезда Бед Бъни да изнесе безплатен концерт в столицата, за да компенсира скандала с фалшиви билети, заради който хиляди негови фенове не успяха да видят любимеца си на живо в петък, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава Андрес Мануел Лопес Обрадор каза, че не може да предложи на изпълнителя никакъв хонорар, но правителството може да отдели средства за осветлението, сцената, системата за озвучаване и други.

Той предложи Бед Бъни да изнесе концерт без хонорар, тъй като е "чувствителен" и се усеща "солидарност" с тези, които не са могли лично да присъстват на шоуто на живо.

Снимка: Getty Images

"Бих му казал колко дълбоко се трогнахме, когато видяхме млади хора с тъжни лица, защото не можеха да влязат, тъй като имаха фалшиви билети и бяха станали жертви на измама", каза Лопес Обрадор.

Представители на музиканта не отговориха на изпратено запитване от Асошиейтед прес дали Бед Бъни ще приеме предложението на президента.

Мексиканската агенция за защита на потребителите обяви разследване. От "Тикетмастър Мексико" казаха, че събитието е било много търсено, но отрекоха концертът да е бил препродаден.

"Безпрецедентен брой фалшиви билети, които не са закупени чрез нашите официални канали, бяха представени на входовете в петък", казват от фирмата, като добавят, че ситуацията на входовете е причинила "временни прекъсвания в системата за четене на билети, което, за съжаление, за момент попречи на разпознаването на истинските билети."