Филмът "Аватар: Природата на водата" на режисьора Джеймс Камерън оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за пета поредна седмица с приходи от 31,1 милиона долара през уикенда, съобщават задокеанските издания.

Общите приходи на вътрешния пазар от продължението на "Аватар" сега са 562,9 милиона долара. Те го нареждат на 13-о място за всички времена. По света те са 1,89 милиарда долара. "Аватар 2" трябва да събере 1,92 милиарда долара, за да задмине "Спайдър-мен: Няма път към дома", който е на шесто място за всички времена в глобален план.

На второ място е хорърът "М3gan", който през втория си уикенд на екран добави 17,9 милиона долара от продажба на билети в киносалоните. Обикновено при този вид продукции има много голям спад на интереса през втората седмица, но при "М3gan" той е само с 41 процента - нещо почти нечувано за жанра, предава БТА. Това показва, че притегателната му сила е на световно ниво, каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор за Комскоър.

"Котаракът в чизми 2: Последното желание" запази третото си място в списъка за ленти, продължаващи да привличат вниманието на публиката след своя дебют на големия екран. Той подсигури позицията си с 13,4 милиона долара през четвъртия си уикенд на екран.

"Човек на име Ото" с участието на Том Ханкс заема четвърто място, следван от дебютния "Самолет" с Джерард Бътлър, който получи предимно положителни отзиви.