Наградите "Еми" за изключителни телевизионни постижения ще бъдат раздадени на 12 септември и ще се излъчват на живо по NBC.

Обявяването на номинациите ще е на 12 юли, съобщиха от американската Академия за телевизионно изкуство и наука, която присъжда отличията. Водещият, продуцентите и повече подробности ще бъдат обявени по-късно.

Церемонията за връчването на престижните статуетки ще бъде в понеделник, а не както досега в неделя заради традиционно излъчване на футбол по канала в неделя вечер.

Миналогодишното събиетие бе предавано по CBS и се проведе пред ограничена публика заради новия коронавирус. През 2020 г. раздаването на отличията беше във виртуален формат и излъчено по ABC.

Снимка: АР/БТА

Големите телевизионни канали, сред които и Fox, се редуват при предаването на церемонията по връчването на призовете за изключителни телевизионни постижения.

Отличията "Еми" през 2021 г. привлякоха интереса на повече от 7,4 милиона зрители, обрат след рекордно ниска гледаемост от малко под 6,4 милиона души през 2020 г., припомня БТА. Рейтингите на наградните церемонии като цяло отчитат спад на зрителския интерес в последните години.

Снимка: Getty Images