Продуцентите на церемонията за наградите "Грами" избягаха от странностите на шоупрограмите, организирани в Зум в условията на пандемията и предложиха на зажаднелите фенове спектакъл с някои от най-големите звезди в индустрията. Но зрителите не бяха пред екраните, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Излъчването на церемонията за наградите "Грами" от CBS по телевизията и на стрийминг привлече 9,2 милиона зрители, най-ниският брой в историята на шоуто, с регистриран спад от 51 на сто в сравнение с миналата година, съобщи компанията "Нилсен".

Данните потвърждават тенденцията, след като преди няколко седмици церемонията за наградите "Златен глобус" отчете 63 на сто спад в зрителския интерес, а миналата есен бе отбелязан и рекордно нисък рейтинг на наградите "Еми".

Това е достатъчна причина за тревога сред телевизионните продуценти, които трябва да преценят дали числата са свързани по някакъв начин с пандемията или занапред няма да могат да залагат на тези традиционно привличащи интерес събития. Церемонията за наградите "Оскар", която ще бъде излъчена през април по телевизия ABS, често е била най-гледаното телевизионно събитийно предаване след финала на първенството по американски футбол "Супербоул".

Налице са множество фактори, включително спад в аудиторията на телевизията като цяло и фрагментирането на развлекателната индустрия. Все по-малко филми, телевизионни предавания и песни обединяват обществото. Социалните медии също позволяват на феновете да видят отбрани моменти от шоупрограмите по-късно, вместо да им се налага да гледат на живо целите предавания. Церемонията за наградите "Грами" в неделя продължи четири часа.

Спадът в интереса към "Грами" дойде на фона на общата оценка, че е шоуто е било добре режисирано и поставено.