Филмът "Батман" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 128,5 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Това е продукцията, която от началото на 2022 г. отчита най-голяма печалба в рамките на първия уикенд след излизането си на голям екран в САЩ и Канада.

"Батман" на режисьора Мат Рийвс и с участието на Робърт Патисън е втората лента от началото на коронавирусната пандемия, реализирал постъпления от над 100 милиона щатски долара само в дебютния си уикенд. "Спайдър-мен: Няма път към дома" инкасира приходи от 260 милиона щатски долара след излизането си в киносалоните в Северна Америка през декември м.г.

Заради положителните отзиви, голeмия интерес и интрига как Патисън се справя в ролята на супергероя, продукцията  на "Warner Bros." се оформя като доста печеливша. Това е добра новина, след като филмовата компания инвестира 200 милиона щатски долара в него и похарчи още много милиони за маркетинг и разпространение, отбелязва изданието "Vanity Fair".

Допълнителен принос за успеха на "Батман" в бокс-офис класацията на Северна Америка има и фактът, че той излезе само в киносалоните. Студиото създател на визуалния разказ, което миналата година взе решение да пуска заглавията си едновременно  в киносалоните и стрийминг платформата НВО макс, направи изключение с историята на супергероя. Тя ще бъде достъпна за потребителите на НВО макс след 45 дни.

Снимка: АР/БТА

Освен Робърт Патисън, пред камера застават Пол Дейно, Зоуи Кравиц, Колин Фарел, Анди Съркис и други.

Втората позиция списъка, привлякъл интереса на зрителите в Северна Америка, е за "Uncharted: Извън картата", донесъл през уикенда постъпления в размер на 11 милиона щатски долара. Филмът, направен по видеоигри на "Sony" и с участието на Том Холанд и Марк Уолбърг, инкасира постъпления от над 100 милиона щатски долара в трите седмици на голям екран.

Снимка: АР/БТА

Третото място от миналата седмица запазва продукцията "Куче", която е режисьорски дебют на Чанинг Тейтъм. Той работи по нея съвместно с Рийд Каролин. Постъпленията този уикенд възлизат на 6 милиона щатски долара, предава БТА. Общите приходи от излизането на филма по кината в САЩ и Канада надхвърлят 40 милиона щатски долара - добър резултат за продукция с бюджет от едва 15 милиона щатски долара.

Челната петица в класацията място намират също "Спайдър-мен: Няма път към дома" с приходи от 4,4 милиона щатски долара през изминалия уикенд и "Смърт край Нил" по едноименния роман на Агата Кристи - с 2,6 милиона щатски долара постъпления.

Снимка: АР/БТА