"Аватар: Природата на водата" продължава да доминира в северноамериканската бокс-офис класация за шеста поредна седмица и вече е сред малкото филми, надхвърлили 2 милиарда долара в световен мащаб, съобщават световните информационни агенции.

Приходите от продукцията през отминалия уикенд в САЩ и Канада са 19,7 млн. долара спрямо 31 млн. долара за предхождащия го. Лентата събра близо 598 млн. долара в Северна Америка и 1,43 млрд. долара в останалата част на света, за да премине символичната граница от 2 млрд. долара.

Само шест заглавия в историята са постигали този резултат. Три от тях са на Джеймс Камерън - "Аватар", "Аватар 2" и "Титаник".

През петия си уикенд в кината "Котаракът в чизми 2: Последното желание" е на второ място по зрителски интерес в Северна Америка с 11,5 милиона долара, предава БТА. В този детски филм по сагата "Шрек" котаракът се впуска в епично приключение, за да възстанови деветте си живота.

На трето място с 9,8 млн. долара се класира трилърът "M3ГАН", разказващ за страховита кукла-робот, която първоначално е създадена като идеален спътник на малко момиче-сираче.

Дебютният "Изчезнала" за тийнейджърка, която търси майка си, зае четвърто място с 9,3 млн. долара, изпреварвайки "Човек на име Ото" с Том Ханкс, приходите от който са 9,3 млн. долара.