Подъл удар нанесе шеф Силвена Роу на готвачите в "Мастършеф" снощи. Като заклет веган, тя накара участниците в кулинарното риалити да разпознават т.нар. суперхрани - продукти като тамаринд, саликорния, ревен, спирулина и амарант, които повечето състезатели не бяха виждали и чували. След като изпоти претенденти за наградата от 100 бона, топ кулинарката ги накара да сготвят веган ястия със странните съставки.

Снимка: bTV

Задачата предизвика вълна от ужас сред повечето състезатели, но най-тежко я понесе отявленият любител на месото Добромир Ганчев - Добата.

"За мен суперхраните са телешкото шкембе, телешката опашка и свинският врат. От 365 дни в годината в 365 дни готвя с месо. Сега на нищо не ми мирише от тиганите, все едно съм набрал трева пред блока и съм я сготвил", оплака се той.

Въпреки неприятните си чувства към веганската храна, Добата скалъпи някакво ястие. По-зле от него се справи единствено управителката на ресторант Теодора, която забърка пълнени веган чушки с манго и орехи. Суровият пълнеж и неподходящият сос отблъснаха журито и тя трябваше завинаги да си тръгне от "Мастършеф".

Снимка: bTV