Коментари - Силвена Роу застреля от упор готвачи с веган храни | life.dir.bg

Коментари - Силвена Роу застреля от упор готвачи с веган храни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не вярвам Силвенката да не яде месо, защото е понапълняла от миналата година. И дава много точна преценка за това как трябва да е месото сготвено - определено е месарка. Виждала съм вегани - слаби, сухи, а тя има съвсем друг вид. Но си е хубава жена!

От тримата жури, добрия готвач е единствено Андре, другите двама са статисти.Мога да се обзаложа, че Силвена и татуирания червей нямат представа от българска традиционна кухня. Защо не издърпаха една баница, не направиха един зелник, хубав гювеч, кавърми запеканки и др, трябва да промотираме нашенското. Кой го интересува какво яде НАСАКОТО ЯКАТА от Токио.

Батко, ше си режеш лук до края на живота, и ше говориш как гроздето е кисело. Все едно някой изпълнител от оркестър да започне да плюва по солови изпълнители.

Със сигурност ще те бия и на резане на лук, там май ти е комплекса.

Имало предаване за ..... готвачи??! Колко мъка по този свят.....

Кой ги гледа тия велики шефовете и техните хахави ястия

Неприятно някой да си налага вкуса на други,които не харесват такава храна. Нито е приятно да те карат да готвиш, нещо, което нито си виждал, нито си чувал, нито знаеш как се готви.

Като не си ги виждал тези неща, че и не си ги чувал дори, каква работа имаш в това предаване?!?

Уау,каква драма,какъв съспенс.Абе кой ги гледа тия предавания?

Заклет веган била, ама похапва месо кат й сервират!Как става тая работа?Веган, ама друг път!Айде у лево...

Явно съм израстнал в много бедно семейство. Старците много постеха, баба ми беше билкарка и такава кулинарка, че няколко бобчета и малко тревичка да хвърли в една тенждета и можеше да си оближеш пръстите. Това - проста, селска, неука жена. А тук някакви хора, които се имат за кулинари, изпадат в шок от това, че трябва да сготвят постна храна. Странно е, странно е и защото българинът се има за православен на думи, а това е свързано с консумация именно на постна храна през по-голямата част от годината. Хората дотолкова ли са се откъснали от корените си? Жените наистина ли са спрели да готвят и разчитат на полуфабрикати и топлия щанд в Била?!!

Всички ни баби бяха Магьосници над селската печка. От моята мила баба Мария се научих да готвя. Мъж съм. От спомените ми като дете, 7 години гледано от нея. Печката гореше зиме и лете. В ранна пролет или късно есен до печката цвърчаха току що излюпени пиленца в кашони. Яйце от кокошка опечено върху печката на парче вестник ме засищаше за цял ден. Когато баба заколение кокошка, първо изпичаше в жаравата дробчетата и ги даваше на нас децата. Даваше ми да пия току що издаденото мляко от овцете, още с овчите "барабонки" в котела. Всеки път минавайки край печката обирах с пръст каймака насъбран в млякото на огъня. Дядо носеше, като овчар, Зяешки хляб и сирене - хляба и сиренето които не е доял през деня при пашат а на селските овце. Аз вярвах че това е от Зайо Байо и ядях като никога вкусният изсъхнал хляб в торбата на дядо и пожълтялото сирене. Дядо носеше по торба печурки събрани в полето след овцете. Баба правеше фантастични каши с тях. До днес аромата на дивите печурки, дребни и вкусни, се носи пред носът ми. От тези спомени станах заклет чревоугодник и за да изпитам вкуса отново трябва сам да си сготвя. Баба готвеше само със свинска мас и кашата бе основното ястие. От лучена каша, през уникалната бакла с джанки и с овче кисело мляко, през пилешко, свинско, през мидите и рибата която като деца ловяхме в селската река. Ставаха фантастични манджи. Дядо вечер препичаше пърливки на печката и до днес не мога без вкуса на току що изпечената червена люта чушка. Греяна ракия или греяно вино са част от моите "кулинарни екстри". Наденица свалена от пръта с наденици и леко запечена в дървената жарава на печката няма с какво да се замени по вкус. Днес купувам спирулина. Това е добавка. Не е храна. Полезна е поради богатото съдържание на хлорофил и белтъци. Дори прясно разтворена с вода се пие насила. Ако престои няколко часа има мириса на онова, което плува в морето. Купувам и тамаринд - заради полезните вещества. Но това е не е за наяждане. Нищо не може са замени аромата на чубрицата. Гозбата не е българска без чубрица. Не говоря да изобщо за Нежната Царица на подправките - Мащерката. Няма нищо по-красиво от планинско било осеяно с мащерка и горска полянка осветена от слънцето с огромна Сърнела разхубавила се по средата. Като див звяр усещам ароматите им от далече. И след поезията- действителността: въпреки суперхраните, индианците в Америка НЕ ПОЗНАВАТ ПРОЦЕСА НА КВАСЕНЕТО. До днес такосите от царевично брашно се приготвят без заквасване. По първобитен начин се забърква брашното с вода и разстлано се пече за минути за да се втвърди. Шеф Готвачкато определено не знае, че Дивата пшеница - ЛИМЕЦА е най-суперхпаната на всички времена и епохи. В България, заедно с овеса, те са естественно диворастящи. Тази Готвачка не знае, че Лимеца има ДВОЙНА ФЕРМЕНТАЦИЯ - веднъж брашното ферментира при закваснането и втори път в стомаха на човека. Така се усвоява на 100% и се отделя колосално количество енергия за ....оране и копане на полето. Не-случайно Хляба е основна храна на българина. Закваска се с естествената и живееща само на Балканите естественно Лактобацирикус Булгарикус. Днешните дрожди в хляба са създадени в нацистка Германия и са токсични паразити отгледани върху кокали след премахване на месото в кланниците. Това не е веганство! За войната са били нужни за бързо производство на хляб, но са чиста отрова. Тогава нацистите създават и заместителя на шоколада - Марцепана.

Вегански глупости. След " супер" храните се почва с разните добавки и т. н., щото организма има нужда и от месо. Цялата тая веганска история ми напомня на спанака , дето уж имал много желязо.

Гледах предаването снощи. Някакъв кърджалийски тип отказа да поеме онговорност като капитан за загубата на отбора си и реши да се размени с някой, който си скъса задника да се справя добре. В случая Теодора. Ударът за нея беше психологически. Жената се почувства използвана, пожертвана и предадена. Отделно шокът от задачата за приготвяне на веган храна. И от мен да го запомните. Педерастията и мъжеството са състояния на духа.

Кой е дал разрешително за огнестрелно на говачка!?

Аз

Въобще нямам представа за какво става въпрос и кои са сичките тес отрепки. Въобще нямам телевизор. Имам 6м х 2м библиотека и никъде там не се споменава силвена роу. Ибаси кефа...

И аз така, бе майна! Мойта библиотека е доста по-голяма, наследствена, имам толкова много книги, че дори дълъг човешки живот няма да е достатъчен, за да бъдат прочетени. Но и аз, също като теб, вместо да ги чета, седя, чета и пиша тук! Не е ли тъжно?!!

Аз

Тъжно е. Аз, например, не съм диванен специалист. Не пиша от дивана. Аз съм кревтен специалист, щото пиша от кревата. Пък и по други причини... На шкафа зад главата ми в момента има ШЕСТ книги, прочетени в различна степен, които чета според каквото ми е кеф. И след малко ще се върна към някоя от тях. Жалкото е, че научих, че на планетата съществувало нещо, наречена силвена роу.

Гешев задържа ли я, за убийство с умисъл? Не ги гледам, но как може да участва веган! При следващ ледников период, са първите заминали си. Ескимосите какво ядат? Ами на Хималаите зимата? Пропагандирането от веганите е заплаха за просъществуването човечеството, като му ограничава ресурсите за храна.

Тук не е нито Северния полюс, нито надморската височина е над 2000 метра. Ако си професионалист, трябва да разпознаваш тези продукти. Българската кухня традиционно е млечно-зеленчукова, чак веган не е. Санким старците ти са яли телешки опашки 365 дни в годината. Един отличен кулинар трябва да има добро обоняние и небце. Очевидно Добата няма. Вкусовите рецептори се изагарят по различен начин. С люто, например. Хората израстнали на по-топли места, където се яде много люто и подправки, намират нашата кухня за изключително безвкусна. Отличният кулинар би следвало да импровизира и да може да приготви нещо приятно за сетивата с каквито продукти разполага, дори да не са му познати. За целта обаче е нужно да имаш сетива и да можеш да усетиш вкуса и аромата на продуктите. Гастрономът има сетива, системно преплюскващото животно - не.

Това кавичките за нищо ги нямате! Не ви се разбира какво пишете, годни сте за уволнвние.

Тие вегане са като джендърите. Нещо, като нищо. Прости тревопасни.