С нова версия се сдоби скандалната песен "Yerba" на българския изпълнител Alek Sandar, в която участва и световната хип-хоп икона Juicy J.

Заради снимките на видеоклипа към песента "Yerba" в Съдебната палата, бе отнето правото от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов да я стопанисва. Проведе се и вътрешна проверка, която установи, че отдаването под наем се е случило по закон. СЕМ и Държавната агенция за закрила на детето не установиха нарушения, но пък магистратите го определиха като "уронващо престижа" за храма на Темида. 

Скандалът около клипа и исканите оставки в съдебната система провокираха небивал интерес към песента, която вече има близо милион слушания в интернет. Гръцката компания  "Panic Records" пусна латино вариант на песента Yerba, a самият Juicy J сподели серия от клипчета в официалния си профил в Instagram преди дни. 

В интервю след скандала Alek Sandar заяви, че никак не се притеснява от съдебния интерес  към видеоклипа, а по-скоро е очарован от това, че редица публични личности са го подкрепили с постове с социалните мрежи. 

"Сред тях са Маги Халваджиян, певицата Андреа, рапърката Диона, но най-вече ме подкрепят в чужбина, защото за тях е необяснимо как видеопродукция за НЛО може да коства поста на магистрат", уточнява Alek Sandar и подчертава, че клипът е за напитка на билкова основа. 

Снимка: Личен архив

Eто и някои от вайръл коментарите по една от най-обсъжданите теми от изминалата седмица. 

 "Yerba" продължава да жъне успехи, като е единственото парче в топ 20  на музикалното приложение Shazam, което разпознава имената на парчетата само по мелодията. 

На отявлен интерес се радва и предизвикателството в Tik Tok, където се включват редица известни у нас и в чужбина изпълнители, както и хора от различни държави. Те демонстрират гардероба си по време на пандемия, докато правят забавния танц с характерното му движение от клипа.