Американската Национална звукозаписна академия може да отложи за по-късна дата 64-ите награди "Грами", които трябва да бъдат връчени на 31 януари, заради увеличаването на случаите на зараза с варианта Омикрон на новия коронавирус, съобщава сайтът на сп. "Billboard".

Ако подобно решение бъде взето, събитието ще бъде отложено за втора поредна година. През 2021 г. отличията бяха раздадени на 14 март вместо на 31 януари, както беше планирано предварително. Шоуто освен това беше преместено от центъра "Стейпълс" в по-големия конгресен център в Лос Анджелис, за да се избегне прекомерното струпване.

Номинациите за наградите "Грами" бяха обявени на 23 ноември. Най-много - 11 на брой, изненадващо получи музикантът Джон Батист. С по осем номинации следват певецът Джъстин Бийбър, рапърката Доджа Кет и певицата Хър (Габриела Уилсън).

За първи път в историята на водещите музикални призове в категориите за албум, песен и запис на годината и за най-добър нов изпълнител, известни като голямата четворка, бяха номинирани по 10 изпълнители, припомня БТА. Целта е да се постигне "по-разнообразен музикален пейзаж" по думите на президента на звукозаписната академия Харви Мейсън младши.

Снимка: Grammy.com