Драмата "Не се тревожи, скъпа" с Хари Стайлс, Флорънс Пю и Оливия Уайлд оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 19,2 милиона щатски долара, съобщиха чуждестранните агенции.

Снимките на антиутопията на Оливия Уайлд бяха белязани от слухове, а излизането ѝ на екран не беше посрещнато с овации от критиката. Дебютът на филма в северноамериканските киносалони обаче беше успешен. При бюджет 35 млн. долара, приходи от 19,2 млн. долара през първия уикенд е солиден и над очакванията на студиата.

Критиците дадоха само 38 процента "свежо" на филма в сайта Rotten Tomatoes, който събира мненията на специалисти. Феновете обаче напълниха киносалоните, за да видят за какво е целият шум. Преди премиерата продукцията беше много обсъждана - предположения за връзката между Хари Стайлс и Оливия Уайлд, за напрежението и съперничеството между Пю и Уайлд. Заговори се и че Хари Стайлс е заплюл Крис Пайн на световната премиера на кинофестивала във Венеция, което той отрече. 66 процента от публиката са били жени.

Снимка: АР/БТА

В "Не се притеснявай, скъпа", нещо като "Шоуто на Труман" в Америка през 50-те години на миналия век, Флорънс Пю ("Черната вдовица") играе Алис, заможна млада жена, която живее във Виктъри - малък град, построен насред пустинята от мистериозен бизнесмен, изигран от Крис Пайн. Алис на пръв поглед е щастлива с Джак (Хари Стайлс), нейния партньор, който всяка сутрин отива на работа, за която тя не знае нищо.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е водачът от миналата седмица "Жената воин" с 11 милиона долара. Трети е ремастерираният "Аватар" от 2009 г. с 10 милиона долара. Лентата е пусната отново в киносалоните преди премиерата на дългоочакваното продължение "Аватар: Природата на водата" през декември, пише БТА. Така оригиналът заздрави рекорда си по приходи за всички времена, които надхвърлиха 2,85 милиарда щатски долара.

Четвърто и пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат "Варварин" ("Barbarian") с 4,8 милиона долара и "Пърл" с 1,9 милиона долара.