Шумно парти във филмово студио край Берлин, събрало стотици хора, е  нарушило ограниченията заради пандемията, но според президента на студиото става дума за снимки на филм от поредицата "Матрицата".

Германският в."Bild" съобщи за незаконно организирано парти с пиротехника късно вечерта в сряда във филмово студио Бабелсберг, като гостите се престрували, че са статисти.

Кристоф Фисер, президент на легендарното филмово студио, в което през последните осем месеца се снима новият филм "Матрицата", отрече обвиненията.

"Снимахме филмова сцена по време на парти", каза той пред ДПА.

Снимка: Скрийншот Bild

В снимките участвали близо 110 статисти и около двеста души от екипа на продукцията. След края на снимките те отпразнували края на снимачния процес.

"Целият екип беше тестван", увери Фисер.

Всеки от статистите, участвали в сцената, бил подложен три пъти на тест за новия коронавирус - два PRC теста в дните преди началото на снимките и един бърз тест непосредствено преди заснемането на сцената. Водещите актьори, сред които е и Киану Рийвс, били подлагани всекидневно на тестове за новия коронавирус.

Фисер каза още, че операторите носели маски през цялото време на снимките и ги свалили само по време на тоста за края на снимачния процес, предава БТА.

"Никой не е снимал", казва анонимният източник на информация на в."Bild".

Градската управа на Потсдам обяви, че здравните власти започват проверка на случая, макар да не е внесено официално оплакване.