Филмът "Спайдърмен: Няма път към дома" се завърна на челна позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха информационните агенции.

Приходите от продукцията с участието на Том Холанд в главната роля възлизат на 14,1 милиона щатски долара през изминалия уикенд.

Лентата оглавяваше бокс-офис класацията на Северна Америка повече от месец, печелейки 1,69 милиарда щатски долара в световен мащаб от излизането си по екраните през декември досега. Това я нарежда на шесто място в класацията на най-касовите продукции в историята, като оставя зад себе си "Джурасик парк" с глобални приходи от 1,67 милиарда щатски долара и "Цар Лъв" - 1,66 милиарда щатски долара.

Миналата седмица "Спайдърмен: Няма път към дома" беше изместен от челната позиция от хоръра "Писък", който сега слезе на второ място в списъка. Постъпленията от петия филм от поредицата възлизат на 12,4 милиона щатски долара за изминалия уикенд. Продукцията с участието на Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет излезе по кината на 14 януари.

"Ела, изпей 2" запазва третата си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка. Приходите от продадените билети в киносалоните в САЩ и Канада са за 5,7 милиона щатски долара.

Четвърти е "Изкупителна любов"("Redeeming Love") с 3,7 милиона щатски долара. Продукцията на режисьора Ди Джей Карузо е с участието на Нина Добрев, пише БТА. Филмът, който е по роман на Франсин Ривърс, дебютира в киносалоните миналия петък.

Петата позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Кing's Man: Първа мисия" на режисьора Матю Вон с приходи от 1,8 милиона щатски долара.

Филмите от Топ 10 са набрали общо около 42,7 милиона щатски долара от продажби на билети в кината в САЩ и Канада, доста под 68,3-те милиона долара приходи от предходната седмица.