Филмовото студио "Ню Бояна" предложи работа и настаняване на работещите в украинската киноиндустрия, които напускат родината си и стигнат до България. Компанията отправи предложението с публикация на страницата си във Фейсбук.

В изявлението от името на "Ню Бояна филм студиос" и BY2 Production се посочва: "Знаем, че са трудни времена и че сте изправени пред несигурност. Знайте, че ние сме тук, за да помогнем".

От компанията насърчават украинските кинотворци, които се нуждаят от помощ, да се свържат с тях.

Специализираното електронно издание "Screen Daily" медувременно цитира изпълнителния директор на "Ню Бояна" Ярив Лернер, че в понеделник екипът му ще обсъди начини за подпомагане и на специалисти извън киноиндустрията.

Снимка: Facebook

"Днес ние сме повече свързани, отколкото разделени и въпреки това избираме разделението пред обединението чрез мнения и гледни точки, вместо чрез истина, необходимост и добро отношение", казва той пред изданието. "Сърцето ми се къса, когато глупавите думи се превръщат в насилие и риториката подтиква към унищожение".

В "Ню Бояна" се снимат големи продукции и на студиа, и независими, сред които франчайзите "Непобедимите" и "Код", "Хелбой" и други, припомня БТА.