Георги Пеев е трикратен европейски шампион по плуване за трансплантирани атлети и шесткратен вицешампион. На последното Световно първенство печели златния медал. Живее активно, работи и спортува - и преди трансплантациите, и след тях. Казва, че нито за миг не си е представял, че може да умре. Вярвал е, че ще оживее, въпреки всичко.

Пеев сподели пред Надя Павлова кой е бил най-драматичният и емоционален момент за него и защо е казал на медицинската сестра: "Моля ви се, ако взема да умра днес, пишете ме или вчера, или утре."

"По едно време даже състоянието ми чисто физически не беше съвместимо с живота... Лекарите се чудеха как съм жив. Не взимах много насериозно тези неща. За мен най-драматично бе, когато беше сърдечната трансплантация, защото сутринта на 24 август, като легнах на операционната маса и същия ден синът ми навършваше 5 години... викам си колко е тъпо да умреш на рождения ден на детето си", казва Георги Пеев.

Това си спомня шампионът за сърдечната трансплантация преди повече от 10 г. Година и половина по-късно се налага и бъбречна трансплантация и Пеев става първият човек в Европа с 2 трансплантирани органа. От тогава световният шампион по плуване за трансплантирани атлети се опитва да популяризира идеята за донорството и да изкрещи на всички ни, че то е живот. Според него, темата трябва да се коментира в семейството и хората да имат достатъчно адекватна информация. Пеев казва, че малкият брой трансплантации у нас се дължи не на законите, а на недобрата работа на координаторите в страната. 

Още за вдъхновяващата история на Георги Пеев гледайте тази събота от 20:00 ч. в "ЗаВръзки" с Надя Павлова по WNESSTV.
Повече информация можете да видите в страницата на предаването: https://www.facebook.com/profile.php?id=61552728293588