Toчно седмица остава до началото на третото издание на фестивала "Midalidare Rock In The Wine Valley" 2023. Това показва специален часовник, отмерващ времето до началото на фестивала, на специалния сайт на събитието. В него ще вземат участие 13 от най-известните световни рок групи. Тридневният рок фестивал, който се провежда в чирпанското село Спасово, ще бъде открит от 18:30 часа от De La Bona, след това на сцената ще се качат Iron Savior I Dynazty, а кулминацията на първата фестивална вечер ще бъде изявата на легендарната група Scorpions.

Организаторите са помислили и за утрото на 1 юли-известно като Джулай Морнинг, за доброто настроение на присъстващите в 5:00 часа сутринта ще се погрижat Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Вечерта всички любители на рока ще могат да чуят на живо Amalgama. След тях на специалната сцена ще се качат Black Sonic Pearls, Laguna Coil и Blind Guardian. Специално за всички присъстващи на втората фестивална вечер ще забият Europe . В последната вечер на сцената ще се качат Fortress Under Siege, Battle Beast, Epica, а вълнуващото преживяване ще закрият музикантите от световноизвестната група Helloween.

Освен концерти на прочути групи организаторите са подготвили в трите фестивални дни и богата програма от съпътстващи прояви- винени турове "България и българските вина-съкровищница за местни сортове", "Вината с мехурчетата-летният хит" и "Сомелиер за един ден".

На 2 юли любителите на рока ще имат възможността да се включат и в рок куиз. "Фенове на рок музиката, ще проверим вашите знания за бандите на феста", посочват още организаторите.