Някои почитатели на киното в САЩ ще получат възможността да видят новия филм "Тенет" на режисьора Кристофър Нолан няколко дни по-рано обявиха от  "Warner Bros".

От компанията съобщават, че на места ще предложат ранни прожекции на лентата, стартирайки от 31 август, в знак на подкрепа към киносалоните, които отварят отново, след като пет месеца останаха затворени заради коронавирусната пандемия.

Високобюджетният шпионски трилър на Нолан с Джон Дейвид Уошингтън ще излезе повсеместно на екран в САЩ на 3 септември.

"Тенет" е първият водещ холивудски филм, който ще тръгне по кината в САЩ, след като повечето от тях бяха затворени в средата на март. Излизането му на екран обаче може да се окаже недостатъчно навременно за бедстващите киносалони, много от които отварят тази седмица и не разполагат с нови значими продукции, за да привлекат публика.

Вместо това кината залагат на популярни класики от миналото като "Империята отвръща на удара" и "Завръщане в бъдещето".

AMC - водещата верига отваря киносалоните си в четвъртък, а "Regal" - в петък.

"Тенет" първо ще излезе на екран на 26 август в над 70 страни, сред които Япония, Русия, по-голямата част от Европа, Австралия и Канада.

Премиерата на филма, първоначално планирана за 17 юли, беше отлагана нееднократно заради увеличаването на случаите на Covid-19 по света.