Певицата и актриса Майли Сайръс е поредното попълнение в списъка с изпълнители за видео музикалните награди на MTV, съобщи Контактмюзик.

27-годишната Сайръс ще представи на виртуалната наградна церемония издадения си преди броени дни нов сингъл "Midnight Sky".

Сред изпълнителите на шоуто ще бъдат също Лейди Гага, Уикенд, Роди Рич, BTS, Доджа Кет, Джей Балвин, Малума, CNCO. Очаква се в идните дни да бъдат оповестени имената на още участници.

Първоначално беше съобщено, че видео музикалните награди на MTV ще бъдат раздадени на 30 август на церемония в центъра "Барклис" в Бруклин, припомня БТА. Заради продължаващата коронавирусна пандемия обаче беше взето решение шоуто да се състои на различни места на открито в Ню Йорк.

Водеща на проявата ще бъде актрисата и певица Кики Палмър. Тази година отличия ще бъдат присъдени в две нови категории - най-добро музикално видео, заснето в домашни условия, и най-добро изпълнение на живо под карантина.

Лейди Гага и Ариана Гранде водят по номинации за видео музикалните награди на MTV с по девет на брой, следвани от Уикенд и Били Айлиш с по шест, припомня агенцията.