Седемдесет и осмата церемония за наградите "Златен глобус" ще бъде предавана от двете крайбрежия на САЩ. Водещите на шоуто Тина Фей и Ейми Полър, които се завръщат като домакини за първи път от 2015 г., няма да се намират в едно и също помещение, съобщи "Variety".

Фей ще предава на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър ще бъде на обичайното място, на което се връчват отличията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, Калифорния.

Това е първият път в 78-годишната история на призовете, в който шоуто ще се организира на различни места.

Не за първи път обаче наградна церемония се провежда едновременно на две различни места. В средата на 50-те, в продължение на няколко години, "Оскар"-ите се раздават в Ню Йорк и Лос Анджелис, припомня БТА.

Решението Тина Фей да предава от Източното крайбрежие, а Ейми Полър - от Западното, е част от опитите на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията, телевизия NBC и продуцентите да се "нагодят" към необичайната ситуация във времето на коронавирусната пандемия.

Снимка: Getty Images

Престои да бъдат оповестени допълнителни подробности около събитието, което ще се състои на 28 февруари - близо два месеца след обичайното си време за провеждане.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че днешните номинации за наградите "Златен глобус" ще бъдат оповестени от актрисите Сара Джесика Паркър и Тараджи П. Хенсън. Те ще представят претендентите в категориите в шоуто "Today" на телевизия NBC. Пълният списък ще бъде оповестен по цифровите канали на телевизия Е!, както и на сайта на отличията.

Наблюдателите очакват доминация на Netflix при обявяването на номинациите за наградите "Златен глобус". Миналата година стрийминг платформата водеше с общо 34 номинации.

Снимка: Getty Images