Битка между двама съмишленици се превърна в едно от най-тежките и емоционални изпитания в "Survivor". Приключението в Доминикана сблъска певеца Кирил Хаджиев - Тино и шампионката по кану Станилия Стаменова от племето "Червени", които изпитват силно уважение и симпатия един към друг.

Под палещото тропическо слънце приятелите се превърнаха в съперници в елиминационен дуел, изискващ от тях бързина и отлична памет. Изпълнителят, познат от "Гласът на България", запомни по-бързо поредицата от символи и триумфира, а спортистката беше изпратена на Острова на отшелника, където я посрещнаха влогърът Стефан Попов - Чефо и ресторантьорката Божана Кацарова.

Тино отбеляза трета победа в дуел и така даде ясен знак на конкурентите си, че е опасен противник. Станилия пък прие загубата хладнокръвно.

"Казват, че в "Survivor" се влиза за победа, но за мен победата не трябва да бъде на всяка цена. Не бих се чувствала добре, ако спечеля подмолно, затова наивно разкривах всеки мой следващ ход. Аз съм откровена до болка и няма как да отстъпя от принципите си", каза шампионката.

Станилия

Снимка: Getty Images

Преди да се отправи към Острова на отшелника, тя призова младите хора в България да учат, да се развиват и да спортуват, а Тино кавалерски й целуна ръка и я нарече "пример за достойна жена".

Емоциите в "Survivor" стигнаха кулминацията си след обявяването на новината, която всички очакваха с нетърпение. Водещият на предаването Ваня Джаферович официално провъзгласи предстоящото обединение на двете племена и предизвика вълна от еуфория. В отбор "Сини" обаче радостта отстъпи пред разума и членовете му трескаво започнаха да обмислят коя ще е първата им мишена след сливането. Обединението със сигурност ще предизвика пряк сблъсък на двете коалиции и ще пренареди картите по начин, който никой не подозира.

Тино

Снимка: Getty Images

През последната седмица "Сини"-те показаха много повече хъс и заслужено спечелиха серия от победи, а като истински герой в племето им се отличи Снежана Макавеева. Актрисата беше провъзгласена за сървайвър №1, след като преживя няколко контузии, но ги понесе с гордо вдигната глава. Тя пострада, след като тежка дървена конструкция я удари по главата, докато теглеше колесница в тандем с футболиста Цветелин Ставрев. Въпреки болката, Снежана премина цялото трасе и чак тогава потърси лекарска помощ. Междувременно се оказа, че актрисата страда и от две по-стари травми - навехнати пръст и китка. Впечатлени от стоицизма ѝ, футболистът Благой Георгиев и гемологът Светослав Славчев от конкурентното племе "Червени" искрено я поздравиха.

Благо, Стани и Татяна

Снимка: Getty Images