Том Круз изненада публиката на изложението Комик-кон, което се провежда в Сан Диего, със сензационната си поява на събитието вчера. Участието му не беше официално обявено, затова публиката изпадна във възторг, когато актьорът се качи на сцената.

Вижте снимки от изложението >>

Причината, поради която той реши да присъства, беше представянето на първия трейлър на продължението на култовия филм "Топ Гън" от 1986 г. Новата лента, която се очаква да излезе през 2020 г., носи заглавието "Топ Гън: Маверик", като сюжета на 2-рата част започва 30 години по-късно след действието на първата.

"Преди 34 години направих филм, който беше заснет точно тук - в Сан Диего. Всъщност някои от кадрите заснехме в отсрещния ресторант. Оттогава пътувах много по целия свят и навсякъде хората постоянно ме питаха кога ще бъде заснето продължение на "Топ Гън". Повече от 30 години бяхте търпеливи, затова почувствах, че трябва да поема отговорността да бъде заснето продължение на филма", каза актьорът.

Той поясни, че всички летателни сцени, които ще се видят в лентата, са напълно реални, защото е искал преживяването за зрителите да бъде максимално истинско. Круз сподели, че това ще бъде филм за героизма, жертвоготовността и семейството.

"Става въпрос за авиацията, а аз я обичам", добави той.

Също на Комик-кон Арнолд Шварценегер поясни, че за пореден път е в ролята на киборг-убиец в новия филм от поредицата "Терминатор", защото се увлякъл по този персонаж, който дал тласък на кариерата му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Появата му обаче бе засенчена от тази на актрисата Линда Хамилтън, която също се завръща в новия филм от поредицата. 62-годишната Хамилтън отново влиза в образа на Сара Конър, както през 1984 г., когато за първи път изигра персонажа.

Кадри от новия филм показват как Конър скача от возило, за да се изправи срещу свръхмощни роботи въоръжена с пистолет, базука и граната.

"Името ми е Сара Конър, преследвам Терминатори", казва тя.

Двамата актьори обясниха решението си да се снимат отново в новия филм "Терминатор: Мрачна съдба", който е планиран да се появи по екраните на 1 ноември.

"Увлечен съм по персонажа си в поредицата "Терминатор", отбеляза 71-годишният Шварценегер.

Хамилтън получила покана и имейли от режисьора и продуцент Джеймс Камерън, но дълго се колебала, преди да се съгласи да участва в новия филм, предаде БТА.