"Цар Лъв" и този уикенд запази първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка въпреки силния дебют на новия филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", сочат данни на специализираната фирма "Игзибитър рилейшънс", цитирани от световните информационни агенции.

Филмът за приключенията на лъвчето Симба е събрал 75,5 милиона долара приходи през уикенда и общо 350 милиона долара от излизането си по екраните преди две седмици.

"Имало едно време в Холивуд" е на второ място, като е донесъл 40,4 милиона долара през уикенда. В кариерата на Тарантино това е филмът му с най-силен дебют в бокс-офиса. Действието в "Имало едно време в Холивуд" се развива през 1969 г. Леонардо ди Каприо и Брад Пит са в образите на известен актьор и неговия дубльор. "Имало едно в време в Холивуд" получи ласкави отзиви от критиката.

На трето място е "Спайдър-мен: Далече от дома" - 12,2 милиона долара приходи през уикенда и близо 345 милиона долара от появата си по екраните преди месец.

"Играта на играчките: Пътешествието" на студиата "Пиксар/Дисни", донесъл 9,9 милиона долара приходи през уикенда, е на четвърто място. Филмът е събрал близо 400 милиона долара приходи от излизането си по екраните преди 6 седмици. На пето място е "Плячка" на режисьора Александър Ажа - 4 милиона долара приходи през уикенда и 31,4 милиона долара за три седмици, а на шесто - "Вчера си е за вчера" на Дани Бойл - 3 милиона долара през уикенда и 63,3 милиона долара за 5 седмици.