Фондацията към Залата на славата на рокендрола съобщи, че заменя тазгодишната церемония за въвеждане на нови музиканти със специално предаване по телевизия HBO заради пандемията от Covid-19.

Първоначално церемонията беше отложена от 2 май за 7 ноември. Сега тя се отменя.

"Заедно с НВО и изпълнителния продуцент Джоуел Галън пак ще създадем вълнуваща програма в чест на нововъведените, ще разкажем за невероятния им принос към музиката и влиянието върху следващото поколение изпълнители", каза председателят на фондацията Джон Сайкс.

Тази година в Залата на славата на рокендрола ще бъдат въведени Уитни Хюстън и Notorious B.A.G. (посмъртно), "Depeche Mode", "Doobie Brothers", "Nine Inch Nails" и "Т. Rex".

Джон Ландау и Ървинг Азоф - двама от най-успешните мениджъри в рок историята, ще получат наградата "Ахмет Ертеюн".

Миналата година честта беше оказана на Джанет Джексън, "Radiohead", Стиви Никс, "Def Leppard", "Cure", "Roxy music" и "Zombies".

Изпълнителите подлежат на избиране 25 години след излизането на първия им сингъл или албум, предава БТА. След въвеждането в Залата на славата на рокендрола, творчеството им става част от постоянна изложба в Музея на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо.