Родената в Украйна победителка в конкурса за красота "Мис Япония" се отказа от короната си, след като таблоид разкри аферата й с женен мъж.

26-годишната Каролина Шиино беше коронясана преди две седмици, но победата й предизвика обществен дебат поради произхода й.

Докато някои приветстваха коронясването на натурализираната гражданка, други казаха, че тя не представлява традиционните японски идеали за красота.

На фона на фурора местно списание публикува новина, в която се твърди, че тя е вкусвала от забранен плод и е имала недопустима афера. 

Статията в "Shukan Bunshun" съобщава, че Шиино е имала връзка с лекар, който бил женен. Мъжът не е коментирал публично това.

Миналата седмица организаторите на конкурса защитиха миската, като казаха, че тя не е знаела, че господинът е бил женен.

В понеделник обаче организаторите промениха позицията си и заявиха, че Каролина им е признала, че знае за брака и семейството на мъжа.

Тя се извини за подвеждането и организаторите приеха отказа й от титлата, съобщиха от Асоциацията на "Мис Япония".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Karolina Shiino/ 椎野カロリーナ(@karolina0824)

Шиино също така се извини на феновете си и на широката общественост в изявление в понеделник, в което каза, че е действала от страх и паника.

"Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха", каза тя.

Титлата "Мис Япония" ще остане вакантна до края на годината, въпреки че имаше няколко подгласнички.