Зрелищен полуфинал в неделя вечерта посочи талантите, които ще се борят за победа в "Гласът на България" на 14 юни. Претендентите за титлата и за приза от 50 000 лева бяха определени от вота на зрителите, които за първи път от началото на сезона имат решаващ глас.

Публиката пожела Камелия да атакува последната права с две изключително емоционални момичета - пловдивчанката Керана и бургазлийката Кристина.

Керана за пореден път изненада всички в "Гласът на България". Пловдивската стихия този път заложи на българската песен "Аз ли съм или не съм".

И четиримата треньори поискаха Кристина в своя отбор още на Кастингите на тъмно. Тя защити преценката им, като стигна до полуфинал, благодарение на огромния си талант. Морската красавица изуми всички с изпълнението си на "Never Enough".

Към финала Иван Лечев ще продължи с неудържимите рокаджии Георги и Пламен.

Георги стъпва на сцената на "Гласът на България", за да докаже защо човек никога не трябва да се отказва от мечтите си. Рокаджията изненада всички с парчето "Come Together".

Пламен залага на взривяващото си изпълнение на песента "Rolling In The Deep" и страхотния си тембър да го изведат до финал в "Гласът на България".

Михаела Филева ще се бори с нокти и зъби за победа с перфектните Елена и Илин.

Елена вдигна всички на крака още с първото си появяване на Кастингите на тъмно. На нея се падна честта да даде началото на концертите на живо в "Гласът на България" с изпълнението си на "Crazy In Love".

 

Илин, заедно с романтичния си глас и изпълнението си на песента "Isn"t She Lovely", отново разтопи сърцата на всички в "Гласът на България".

Графа ще се опита да триумфира с ромската перла Йоана и с "българския Майкъл Джексън" Алекс.

Йоана е само на 16 години, но с таланта си дава заявка за истинска звезда. Тя залага на песента "Циганска сватба" да бъде нейния билет до финалите.

Приключението, наречено "Гласът на България", приключи за Алекс от отбора на Графа по време на Нокаутите, но благодарение на зрителската кражба, той отново е на сцената, за да я взриви с изпълнението си на "I"m Not The Only One".

Полуфиналът на "Гласът на България" протече при строги епидемиологични мерки. Карантината беше наложена в името на безопасността участниците, екипа и феновете на шоуто. За първи път в историята на музикалното риалити претендентите за победата пяха без публика в залата и с двуметрова дистанция.

Кой ще спечели титлата "Глас на България" ще стане ясно по време на концерта на живо на 14 юни от 20.00 часа по bTV.