Хевиметъл величията идват за концерт в зала Арена София (екс Арена Армеец), на 19 юли 2024 г. като част от турнето Invincible Shield по повод на новия си албум и по покана на Fest Team. Това лято София става част от световното турне на групата, което вече стартира в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и САЩ.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на Judas Priest по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум Firepower от 2018 г., най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 г. награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022 г.

Снимка: Getty Images

Точно 50 години след издаването на дебютния им албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст. С Invincible Shield боговете на метъла изнасят урок по виртуозно владеене на музикалните инструменти, а 72-годишният вокалист Роб Халфорд отново показва защо е един от най-великите гласове в този жанр.

14 безкомпромисни трака, събрани в албум, който ще влезе в историята. Пилотното парче, превърнало се в истински хит, Panick Attack, въвежда слушателите в света на Judas - експлозия от мелодични рифове, титанични китарни сола и текстове с послания.

Judas Priest продължават да разбиват музикалните бариери. През цялата минала година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни. Invincible Shield, деветнайсети албум за бандата, съдържа 14 очаквано добри парчета, които вече са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок фен.

Judas Priest допринасят за определянето на звученето и облика на хеви метъла, особено с поредица от хитове през 80-те години на миналия век като Living After Midnight, Electric Eye и Breaking The Law. С появата на китариста Richie Faulkner обаче, бандата изживява Ренесанс, а Judas продължават да определят тенденциите в метъла и до ден днешен. Invincible Shield е третият албум на групата с музиканта, който впечатлява с китарно майсторство, а някои дори го сравняват с легенди като Eddie van Halen и Yngwie Malmsteen.

Почитателите на Judas Priest имаха специална възможност да получат новия им албум участвайки в нашия Giveaway. 7 са победителите, които печелят CD на групата, предоставен от Вирджиния Рекърдс и MusicMall.bg 

Какво трябваше да направите, за да участвате в надпреварата? Играхте тук: 

Играта на life.dir.bg приключи днес! Тя беше активна от 20 до 26 март включително, когато на случаен принцип изтеглихме печелившите и те са: tsvetinapetrova, jenny_kroumova, tiana_aleksieva, andie.m007, tiеfighter.m, kaecaa, _pepperoni._:

Деветнадесетият студиен албум на Judas Priest излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс и Sony Music, с медийната подкрепа на Радио 1 Рок и Dir.bg. Търсете Invincible Shield в MusicMall.bg.

Благодарим на всички участници!

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Последвайте JUDAS PRIEST:
INSTAGRAM FACEBOOK YOUTUBE WEBSITE

Последвайте SONY MUSIC:
INSTAGRAM FACEBOOK

Последвайте VIRGINIA RECORDS:
FACEBOOK INSTAGRAM YOUTUBE WEBSITE