Актьорът Юън Макгрегър разкри, че предстоящият спин-оф на сериала "Междузвездни войни" първоначално бил замислен като филм, съобщи Контактмюзик.

Във въпросния спин-оф вниманието ще е фокусирано върху персонажа Оби-Уан Кеноби, в чийто образ отново ще е Макгрегър. Когато обаче започнали обсъжданията на проекта, се планирало да бъде заснет филм.

"По-рано не се предвиждаше да бъде заснет нов сериал, а филм - каза той. - Всичко обаче се промени много бързо. Намирам, че е добра идеята историята да бъде разказана в рамките на няколко часа, а не на филм. Смятам, че този спин-оф ще е страхотен."

Новият сериал ще включва 6 епизода, всеки от които с времетраене 1 час. Те ще бъдат излъчени от стрийминг платформа "Дисни плюс", като началото на продукцията е планирано за лятото следващата година.

Юън Макгрегър се е снимал в образа на младия Оби-Уан Кеноби в три филма от поредицата "Междузвездни войни" на Джордж Лукас, докато сър Алек Гинес бе в ролята на възрастния персонаж в оригиналната трилогия, започнала през 1977 г. с "Междузвездни войни: Нова надежда".

"Искам да съм по-близо до пресъздадения от Алек Гинес образ на Оби-Уан Кеноби", довери Макгрегър.

48-годишният актьор трябвало да пази в тайна, че отново ще размахва лазерния меч на персонажа, тъй като от "Дисни" се свързали с него преди 4 години и му предложили да се завърне в този образ.

Намеква се също, че Джоел Еджъртън може отново да изпълни ролята на чичото на Люк Скайуокър - Оуен Ларс, който го отглежда след смъртта на майка му по време на раждането му, а баща му Анакин Скайуокър става Дарт Вейдър.