Новината за съдебния процес между Джони Деп и Амбър Хърд е, че може би му се вижда краят - очаква се заключителните пледоарии да започнат около 27 май, а след това съдебните заседатели да се оттеглят за решение. Процесът се превърна в цяла сага, още повече че хората могат да го наблюдават и по телевизията - как се води делото във съда във Феърфакс, Вирджиния.

Процесът за клевета срещу Амбър Хърд, за 50 млн. долара, който Джони Деп заведе, се възобнови след едноседмична пауза.

Embed from Getty Images

Адвокатите на Деп направиха кръстосан разпит на Хърд в понеделник следобед.

Деп обвини Хърд, че го клевети в публикация от 2018 г. във "Washington Post". В статията, публикувана приблизително две години след развода им, Хърд описва себе си като "публична фигура, представляваща домашното насилие". Въпреки че Деп не е посочен в статията, той твърди, че това му коства доходоносни актьорски роли.

Хърд е подала насрещен иск за 100 милиона долара.

36-годишната актриса уточни, че от нея не зависи заглавието във вестника, нито онлайн версията му. Потвърди, че всяка дума е истина.

Тя сподели, че употребата на наркотици от Деп и физическо насилие, са я накарали да подаде молба за развод с него през 2016 г., след малко повече от година брак.

"Знаех, че ако не го направя, вероятно няма да оцелея, буквално. Бях толкова уплашена, че ще свърши наистина зле за мен. От друга страна не исках да го напусна. Обичах го толкова много", каза Хърд.

Добави, че насилието се превърнало в нещо нормално и не било изключение.

"Защо не пожелахте да сътрудничите на полицията?", попита адвокатката на Хърд, Илейн Бредехофт, визирайки кавга между съпрузите при която пристигнали униформени.

"Защото исках да защитя Джони. Не исках той да бъде арестуван. Не исках той да бъде в беда", свидетелства Хърд.

Embed from Getty Images

Адвокатката на Деп, Камил Васкес подхвана Амбър, припомняйки многото инциденти, за които Хърд обвинява Деп, че я е удрял. Понякога в лицето, а той носел тежки пръстени. Хърд свидетелства, че докато двойката е била в Русия през юни 2013 г., Деп я ударил в лицето толкова силно, че си е помислила, че носът й счупен и че има кръв "навсякъде". Васкес извади снимки, направени на Хърд по време на пътуването и след предполагаемия инцидент, и разпита актрисата за това.

Embed from Getty Images

"Нямаш видими наранявания по лицето, нали?", попита Васкес.

"Нито едно, което можете да видите", отвърна Хърд.

"Въпреки че г-н Деп ви удари по лицето толкова силно, че носът ви прокърви?", продължи адвокатката.

"Той го направи", настоя Хърд.

Васкес разпита Хърд и за благотворителните дарения, които тя обеща да направи със споразумението си за развод от 7 милиона долара с Деп, което е изплатено на Хърд изцяло.

Хърд свидетелства по-рано, че не е изпълнила паричните обещания, които е дала към ACLU и към детска болница в Лос Анджелис, защото Деп я съди и парите й трябват за това.

Embed from Getty Images

Всички наблюдатели на процеса виждат, че 58-годишният Деп, отказва да погледне бившата си съпруга.

"Г-н Деп не ви е погледнал нито веднъж през целия процес, нали? А вие него - да. Знаете защо е така, нали?", продължи Камил Васкес.

Амбър кимна утвърдително.

"Той ти обеща, че никога повече няма да видиш очите му, вярно ли е?", попита Васкес, а Хърд каза: "Не си спомням дали е казал това."

След това адвокатът на Деп пусна аудио запис от един от последните пъти, когато отчуждената двойка се е виждала, в което Хърд моли актьора да го прегърне, за да се сбогува.

Въпреки че е подала молба за ограничителна заповед срещу него по това време, Хърд "повикала" Деп да се срещнат в хотел в Сан Франциско през 2016 г., среща, за която Деп свидетелства по-рано, че е присъствал с надеждата, че "тя ще оттегли лъжите си" за него, каза неговия адвокат.

"Той спази това обещание, нали?", попита още Васкес относно отказа му да я погледне, на което Амбър отговори: "Доколкото знам, той не може да ме погледне".

Embed from Getty Images

От екипа на Хърд показаха снимки, на които тя е със синини, подутини, зачервявания по лицето. Амбър описа пред съда рутината за гримиране, която е използвала, за да прикрие белезите, както и как е използвала лед и арника (хомеопатично лекарство за синини), за да "премахне отока".

Тя каза, че имала комплект с театрален грим, който тя нарече своя "комплект за натъртвания", който носела със себе си през цялото време.

В един момент от показанията си Хърд описва 30-ия си рожден ден през април 2016 г. и сбиването, която тя казва, че са имали с Деп вечерта след нейното парти.

"Деп ме блъсна в гръдния кош, бутна ме на земята и ме стисна за интимните части, нещо, което често правеше и питаше дали съм "твърда, като мъж".

Амбър Хърд твърди, че Джони Деп я е ударил в лицето с мобилен телефон, след като обвинил приятелите й, че са оставили изпражнения в леглото му.