Силно женско надмощие вече се усеща във "Фермата: Нишката на живота". С постоянство, но без агресия, балерината Мартина Сергиева обедини участничките в "Елбетица" и обърна играта. Стабилната коалиция на момичетата моментално рефлектира върху решенията в зеления тим и през следващата седмица представителките на нежния пол ще си вземат глътка въздух, а мъжете ще излязат в отборния елиминационен дуел и един от тях ще напусне състезанието за 100 000 лева.

В понеделник, 20 ноември, от "Елбетица" на Арената ще видим сервитьора Андрей Стефанов и актьора Петър Петров, който определи Мартина като "интелигентният сив кардинал на женската коалиция".

"Играта вече е на живот и смърт. При най-лошия сценарий нашият отбор ще изгуби дуела. Тогава, стратегически, по-добре би било съотборниците ми да ме отстранят, защото съм заплаха за всички на финалната права. Чувствам се застрашен, но не смятам да губя", каза Петър преди битката с "Канатица".

За честта на червените ще се борят дизайнерът Сергей Панайотов и земеделецът Кенан Асил. "Вървя като кученце до Арената. Изляза ли на нея, ставам звяр", оголи зъби производителят на сокове и сушени плодове.

Източник: bTV Media Group

За пръв път от старта на деветия сезон на "Фермата" в отборния дуел ще участват по двама, а не по трима представители на тим. В първата индивидуална битка - удържане на лост с тежести, ще се състезават Андрей и Кенан. Във втората - освобождаване от въжена клетка, бързина и сръчност ще мерят сили Петър и Сергей. В двата отборни сблъсъка ще стане ясно кой е по-добър в размотаването на въже, цепенето, рязането и преминаване по трасе от висящи люлки. Разбира се, участниците ще тестват и знанията си по българска история с въпросите от Алманаха.

Източник: bTV Media Group

Източник: bTV Media Group

Докато мъжете се състезават на Арената, една жена ще се бори със себе си. Линда Бонева от "Елбетица", която нарани крака си, ще трябва да прецени дали да продължи участието си, а нейното решение отново ще разбърка картите. Студентката по право получи травма след като отборът й спечели важна битка и си извоюва правото да се върне в "рая", където го очакваше парти с пяна край басейна.

Източник: bTV Media Group

Актьорът Петър предупреди съотборниците си да бъдат внимателни и да не скачат във водата, за да не се се контузят, но Линда забрави неговия съвет, подхлъзна се лошо и поряза стъпалото си. Лекарят, който пристигна веднага на терен, заши раната на палеца й, а участничката остана временно обездвижена. Състоянието й предизвика вълна от коментари при конкурентите от "Канатица". Червените предположиха, че зелените ще имунизират Линда заради травмата й, тя няма да участва в предстоящите отборни елиминационни дуели и така ще се изстреля към финала. Дали тази прогноза ще се сбъдне, тепърва ще стане ясно.

Източник: bTV Media Group