Четири десетилетия след последното изпълнение на шведската супер група на живо, публиката отново ще види АББА на сцената в иновативен дигитален концерт, където миналото и бъдещето се срещат, съобщава Асошиейтед прес.

Голямото шоу е днес в Лондон, ден след премиерата, на която присъстваха най-нетърпеливите фенове, известни личности, както и шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Освен кралските особи, почетни гости бяха и четиримата членове на АББА, които се появяват публично за първи път от години.

Снимка: АР/БТА

Легендите от шведската група бяха сред публиката. На сцената в специално построената "АББА Арина" с 3000 места в Източен Лондон излезе поддържащата група от десет музиканти и аватарите на АББА, т. нар. "АББАтари" с лицата им от 1979 г.

Аватарите са създадени в партньорство с компания за визуални ефекти на бащата на "Междузвездни войни" Джордж Лукас.

Гласовете и движенията са на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид, а хореографията на британеца Уейн Макгрегър. Изпълненията на сцената обаче са на аватарите на легендарната шведска група.

Резултатът е блестящо съчетание на високи технологии с носталгията по диско и поп музиката на 70-те години.

За мнозина от публиката шоуто бе връщане назад във времето с хитовете "Mamma Mia", "Knowing Me, Knowing You", "SOS" и "Dancing Queen".

В 90-минутния спектакъл са включени и песни от новия им албум "Voyage'", който групата издаде миналата година.

Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид получиха възторжени овации, когато се поклониха в края на шоуто в четвъртък, 50 години след като основават и 40 години след като прекратяват концертните си изяви.

Снемка: АР/БТА

Четиримата заявиха, че са възхитени от шоуто. "Никога не съм знаел, че имам толкова невероятни движения", каза Бьорн Улвеус.

Лингстад ​​се съгласи с него: "Мислех, че съм доста добър, но съм още по-добър."

Бьорн добавя още, че реакцията на публиката е най-удовлетворителната част от преживяването. "Има емоционална връзка между аватарите и публиката", каза той. "Това е фантастично. ''

Продуцентите определят шоуто като "революционно".

Музикалните критици също са впечатлени и наричат ефекта на шоуто "завладяващ".

Трик или гениално шоу, но спектакълът вече има заявени дати в Лондон до май 2023 година. След това се подготвя и световно турне.

АББА обаче не планират да се съберат на сцена в реалния живот или да издадат нов албум.

Още сничкик от АББА-тарското шоу ВИЖТЕ ТУК>>