Всяка бременна жена с радост, но и с известна тревога наблюдава как месец след месец коремът й расте, бедрата наедряват, кожата се разтегля. Тялото натежава, целулитът се натрупва, венозната система е затруднена. Деветте месеца й се струват цяла вечност, но всичко свършва и тя вече е майка. Дотук добре.

Идва ред на въпросите: Как по-скоро да си върна стройната фигура? Как да вляза в кожата си от преди бременността? Мога ли да пазя диети, докато кърмя или има други начини да стопя излишните килограми  и целулита?”

Кърменето може да ви помогне да се възстановите по-бързо от раждането. То стимулира хормони, които помагат на матката да се контрахира и да се върне във формата и размерите си от преди бременността, и също така помага да се предпазите от следродилни кръвоизливи. Кърменето може да ви помогне и да губите от теглото си, без да спазвате диети. Как обаче да се справим, ако по време на бременността сме натрупали прекалено много килограми?

Вече има специалната щадяща програма „Аз кърмя и съм във форма”, която предлага  на младите майки възможност без стресиращи натоварвания да стопят излишните сантиметри. Хипокси тренировката помага на венозната система да си върне нормалното състояние. Водата и течностите, които по време на бременността се задържат в организма се елиминират. Активира се кръвната циркулация, стимулира се храненето и очистването на тъканите. Омразният целулит  видимо намалява или изчезва. Тялото на младата майка получава необходимото движение без стресиращо натоварване и без опасни диети.