Не забравяйте, че бъбречните заболявания се наричат "тих убиец", тъй като се развиват постепенно и дълго са без симптоми, а причините за уврежданията са лошите навици.

Тази двойка органи работи усилено и дори когато функцията е намалена до 20%, бъбреците са все още в състояние да поддържат пълноценен живота. Ето защо е много трудно да се открият бъбречни заболявания в ранен стадий, а това е пряка заплаха за организма.

От какво заболяват бъбреците?

Хипотермията

Преохлаждането се дължи на продължителен престой в студа и често предизвиква проблеми с бъбреците. Леки дрехи при студено време, седене на студени повърхности, мокри крака - всички това може да причини възпаление. И това е голям риск за здравето.

Настинки

Понякога ние игнорираме студа и не обръщаме внимание на настинките. Мислим си, че няколко хапчета и лечебен чай ще ни върнат обратно към нормалното. Студените и мокри краката са голяма грешка! Небрежното отношение по време на болестта се отразява на работата на бъбреците.

Злоупотреба с обезболяващи

Има хора, които поглъщат шепи хапчета, само за да се успокои и най-малката болка. Трябва да се подхожда разумно, защото всички лекарства имат странични ефекти. Често бъбреците страдат от тях.

Липса на адекватно лечение

Сигнал за заболяване на бъбреците може да бъдат пукнатини и груба кожа на петите. Ненавременното лечение на стенокардия, кариес, синузит също могат да започнат процеса на унищожаване на бъбреците. Наднорменото тегло и запек също има опустошителен ефект.

Преяждане

Щетата от преяждането за тялото е очевидна. Бъбреците стават заложник на капризите на нашия стомах и това ще се отрази негативно на състоянието им. Важно е не само да се контролира количеството на консумираната храна, но и да се погрижим за това, което ядем.

Повишено кръвно налягане

При хипертония притокът на кръв към бъбреците е различен и те не филтрират правилно токсините. Поради това започват бавно да атрофират, което може да се превърне в много сериозен проблем. Редовно измервайте кръвното налягане, за да се избегнат усложнения.

Знаейки, че тези лоши навици убиват бъбреците, вие можете да предотвратите влошаването на тяхното здраве и развитие на заболявания.

Водете здравословен начин на живот, хранете се с полезни за бъбреците храни и се грижете за себе си, съветват от e-zdravey.com.