Няма правилен или грешен начин за нанасяне на грим. Гримът е себеизразяване, но ако усъвършенствате основите, ще можете да си правите сами професионален грим, който ще издържа дълго. Прилагането на продуктите за грим по правилния начин може да направи чудеса.

Безупречният външен вид се постига стъпка по стъпка. Днес ще ви научим да нанасяте грим като професионалист. Вижте стъпките, които трябва да следвате, докато се гримирате вкъщи:

1. Почистете лицето си

Преди да нанасяте какъвто и да било грим, задължително почистете лицето си хубаво. Това не само ще ви помогне да се гримирате по-хубаво, но и ще предотврати запушване на порите и кожни раздразнения. Можете да използвате гел за измиване или мицеларна вода, за да отстраните мръсотията и остатъците от грим.

Снимка: iStock by Getty Images

2. Хидратирайте кожата

Подгответе кожата си с овлажнител или серум, за да създадете добра основа. Това ще я поддържа хидратирана и стегната. Ако кожата ви не е достатъчно овлажнена, фон дьо тенът ще изглежда неравен и ще се отлага върху сухите части на лицето ви.

3. Нанесете грунд

Грундът се нанася след овлажнителя и слънцезащитата, но преди основата. Той предотвратява потъването на грима в порите и помага на грима да изглежда дълготраен и гладък. С него ще създадете равномерно платно, върху което да рисувате.

Някои грундове са създадени за специфични зони - зачервяване, разширени пори, омазняване. Може да ги приложите само върху зоните, за които са предназначени.

Снимка: iStock by Getty Images

4. Поставете основата с течен фон дьо тен

Избирайте фон дьо тена си спрямо вашия вид кожа и тен. Ако имате мазна кожа, заложете на фон дьо тен с матово покритие. За суха кожа най-добрият вариант е влажна, хидратираща основа.

Обикновено фон дьо тените са за светла и по-тъмна кожа. Продуктите за светла са с розов отенък, докато за по-тъмна кожа са със златист и жълт топъл подтон. Покривността на фон дьо тена също има значение. Изберете го въз основа на състоянието на кожата ви и несъвършенствата, които искате да прикриете.

Нанасянето може да бъде с различни четки (пухкави, кабуки, плоски), но винаги избирайте четка със синтетични влакна, когато използвате течен фон дьо тен. Нанесете няколко точки по лицето си и след това използвайте четка или гъба, за да ги разнесете равномерно.

5. Използвайте коректор, ако има нужда

Коректорът може да ви помогне да се отървете от тъмните кръгове под очите, нежелани пъпки или петна по лицето. Той се нанася само на определени зони, не върху цялото лице. Купувайте си поне два нюанса по-светъл коректор от цвета на фон дьо тена ви или естествения цвят на кожата. Нансяйте с пръсти или бюти блендер, за да изглежда по-естествено.

Снимка: iStock by Getty Images

6. Нанесете малко пудра

Фиксирайте грима с малко пудра, особено в области, където кожата ви е по-мазна и гримът ви може да се развали. Зоните, които са склонни да образуват гънки, са под очите, около устата и челото. При всеки човек е различно и омазняването може да бъде на различни места, но с малко пудра кожата ви ще остане сияйна и лъскава.

Останалите 6 стъпки вижте ТУК