Лейди Гага сподели най-добрите си съвети за красота.

Основателката на "Haus Labs" наскоро разказа пред "E!News" "как използва грима, за да се чувства самоуверена".

"Двете неща, които присъстват в рутинната ми грижа са, че се старая да не натоварвам прекалено лицето си сутрин с гримът, който слагам", изтъкна тя като точка първа пред изданието. "Второто нещо е, че той ми дава допълнителен тласък на това да съм уверена. Чувствам, че съм способна да се изправя смело срещу всичко, което ми се изпречи на пътя, защото съм отделила време за себе си".

Макар че поп звездата не вярва непременно, че гримът е от съществено значение, тя обясни как нейната рутина за красота е повече от просто добре почистена кожа. "Като тийнейджърка бях изключително несигурна и когато завърших гимназия открих, че гримът има силата да промени това, което съм", казва тя. "Използвам лечебни практики", уточни.

"Осъзнах, че имам самочувствието да говоря за себе си", изтъкна още Гага. "И това е свързано повече с начина, по който се чувствам, а не с това как изглеждам. Винаги казвам това, защото смятам, че стилът на гримиране на всеки е уникален за самия него."

А благодарение на нейната козметична линия "Haus Labs" изпълнителката иска хората да знаят, че не става дума феновете й да изглеждат като нея, а да намерят своя си начин. "Изглеждайте като самите вас", призова. 

Вижте снимки как гримът на Гага се е променял през годините >>> 

Що се отнася до ежедневния й грим: "Предпочитам да използвам коректор с четка или с пръсти и да слагам малко олио за устни", разкрива тя. "Понякога дори слагам от него и на бузите си и съм готова за излизане". Друг хак, който 37-годишната певица използва, е да добавя бронзант на бузите и клепачите си. "Можете дори да сложите олио за устни върху очите, ако искате блясък", казва тя. "Това е моята тайна за сутрешен грим."

В крайна сметка той трябва да е забавен. И никой не разбира това чувство така, както изпълнителката на "Applause". "Имайте си доверие", насърчи тя. "Каквото и вдъхновение да ви споходи, каквото и чувство да имате, просто се доверете на инстинктите си. Защото когато спрете да им се доверявате и започнете да мислите за това какво искат другите хора, тогава връзката с красотата може да се усложни. Бъдете верни на себе си."

Освен че хвърли поглед върху рутинния си грим, Гага отбеляза и 15-годишнината на първия си албум "Fame" от 2008 г. като издаде негови бледосини плочи и благодари на феновете си в Инстаграм. 

Възходът на мегазвездата започва с този албум. От него са първите й хитове "Just Dance" и "Poker Face" , които заемат първо място в класацията на "Billboard". Самият албум достига второ място в класацията и оглавява седем седмици британската. Той става шест пъти платинен и получава пет номинации за "Грами", включително за албум на годината, като се налага в категорията за най-добър електронен/денс албум и най-добър денс запис за "Poker Face". "Fame" пък се смята за един от най-великите дебютни поп албуми, съобщава БТА. Освен с провокативния си вид, Гага е известна и с това, че работи в разнообразни музикални жанрове. Наред с поп, денс-поп, софтрок, електророк и технопоп в индивидуалните си албуми, записва джаз класики с Тони Бенет - "Cheek to Cheek" от 2014 г. и "Love for Sale" от 2021 г. Тя е сред най-награждаваните музикални изпълнители в историята. Получила е 13 награди "Грами" от 36 номинации, 2 статуетки "Златен глобус", 1 "Оскар", 9 Музикални награди на "Billboard" и др. Освен певица, автор на песни, продуцент, "бюти гуру", тя се изявява и в киното - "Мачете убива", "Роди се звезда", "Домът на Gucci", както и в телевизията - "Зловеща семейна история: Хотел". Работила е с режисьорите Робърт Родригес, Брадли Купър, Ридли Скот.