Ако сте опитвали нещо като диета със сок от грейпфрут, диета със зелева супа, с бебешка храна, прочистване или детоксикация, вероятно знаете, че модните диети всъщност не работят. Най-ефективната стратегия за отслабване е да ядете по-малко и да се движите повече. Направете това и ще видите как ще започнете да сваляте килограми. Advertisement

Важно е да помислете и за хранителни добавки, които ще ви помогнат да се справите с дефицитите на витамини и минерали, които получавате от храната. Недостигът на някои витамини и минерали може да саботира вашите усилия за отслабване и колкото и да гладувате, да не можете да постигнете желаното тегло. Първо трябва да се справите с дефицитите във вашето тяло. Днес ще ви запознаем с 5 хранителни добавки и витамини, които укрепват организма и ще ви помогнат в борбата с килограмите. 

Добавки за щитовидна жлеза

Market.dir.bg

Купи За хората с понижена функция на щитовидната жлеза може да бъде предизвикателство да се борят с килограмите. Йодът е необходим за производството на хормони на щитовидната жлеза. Ако не получавате достатъчно от него, тялото ви не може да произвежда достатъчно хормони и щитовидната жлеза не може да контролира метаболизма ви и много други важни процеси в тялото.

Твърде много йод обаче може да причини проблеми, включително възпаление на щитовидната жлеза и рак на щитовидната жлеза. Така че е важно да проверите дали имате нужда от повече йод, преди приемате допълнително йод. 

Фибри

Market.dir.bg

Купи Допълването на вашата диета с фибри може да ви помогне да ядете по-малко, да потушите глада и да отслабнете. Увеличете фибрите в диетата си, като ядете повече пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, или с хранителна добавка, която ще помогне за нормалното функциониране на храносмилателната ви система. Фибрите имат и други ползи за здравето като превенция на рак на дебелото черво.

Витамин D

Market.dir.bg

Купи Ниските нива на витамин D са свързани с множество здравословни проблеми и състояния, а затлъстяването е в този списък. Може да имате ниско съдържание на този изключително важен витамин и дори да не го знаете. Проучване от 2018 г., публикувано в International Journal of Preventive Medicine, установява, че жените с наднормено тегло или затлъстяване, които са приемали добавки с витамин D в продължение на шест седмици, са загубили повече тегло от жените, които не са получавали добавки като част от проучването. Най-добрият начин да видите дали имате дефицит е да си направите кръвни изследвания. Приемането на добавки може да доведе до подобрение на тези симптоми и като цяло може да подпомогне загубата на тегло индиректно.

Желязо

Market.dir.bg

Купи Желязото се намира във вашите червени кръвни клетки или хемоглобина и тези клетки транспортират кислород до останалата част от тялото ви. Ако нямате достатъчно желязо или червени кръвни клетки, вие не доставяте кислород там, където е необходим, и това може да причини умора и други симптоми, които ви затрудняват да бъдете физически активни. Но ако нямате установен дефицит на желязо, не е желателно да приемате добавки с желязо. Твърде много желязо е рисковано и може да увреди органите ви. Мъжете се нуждаят от 8 mg желязо на ден, а жените се нуждаят от 18 mg дневно.

Карнитин

Market.dir.bg

Купи Карнитинът е аминокиселина, която пренася мастните киселини през клетките на тялото и ги хвърля в метаболитна пещ, където изгарят мазнини, вместо да ги съхраняват. Карнитинът може да доведе до "умерено намаляване на телесното тегло". Препоръчителната доза е да се приемат на поне 500 до 1000 mg l-карнитин на ден.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg