Разочаровани от поредната диета, от която се отказваме без особен резултат. Познато, нали? Ако сте се чувствали така поне веднъж, то със сигурност сте сред онези, които са опитвали да влязат във форма с поредната "диета-чудо, разработена от топ експерти и променила живота на милиони". Факт е, че в морето от здравословни и (не чак толкова) режими съществуват такива, които дават добри резултати. Те са разработени от компетентни в своята област експерти по хранене, диететика и т.н. Всички хранителни режими, колкото и добре балансирани да са, имат обаче един недостатък - не работят еднакво добре при всички. Защо е така? Преди всичко защото организмът на всеки от нас е различен и усвоява хранителните вещества по различен начин. А как ще протичат тези процеси зависи до голяма степен от собствената ни ДНК.

Какво е общото между гените и усвояването на храната?

Удивително е как от нашите гени зависи не само усвояването на различните хранителни вещества, но и на пръв поглед неподозирани неща като склонността към преяждане или усещането на т.нар. вкус умами. Пряка връзка с гените има способността на тялото да неутрализира алкохол и кофеин. Как обаче да разберем какви подобни "изненади" са заложени в нашата ДНК?

снимки: NM Genomix

Всъщност това е изключително лесно с набиращите популярност у нас генетични тестове за определяне на персонален ДНК профил като теста LifeNutrition, с които можете да изградите индивидуален хранителен режим, съобразен единствено и само с вашите уникални нужди.

За кого е подходящ LifeNutrition?

LifeNutrition e генетичен тест за определяне на хранителните нужди на организма, хранителни непоносимости (като например лактозна, глутенова и др.) и метаболитните особености на организма.

снимки: NM Genomix

 

LifeNutrition изследва 42 състояния от 6 категории. Анализът включва над 80 генетични вариации и повече от 60 гена, пряко свързани с хранителните нужди на организма. На базата на резултатите от теста екип от специалисти генетици и диетолози изготвя персонализирани препоръки за хранене. Като допълнение към резултатите са включени разнообразни рецепти и цели примерни менюта.

Нещо повече, заедно със здравословния режим и цялостното подобряване на състоянието си LifeNutrition ще ви донесе и допълнителни бонуси. Сред тях по-добра фигура и подобрен вид на кожата, чиято връзка с храната е доказана.

 

* съдържание на NM Genomix