Съветът по банкови стандарти във Великобритания посъветва банковите служители да се наспиват добре нощем, за да се подобри професионалното им поведение.

Банковата индустрия поиска от парламента да създаде Съвета по банкови стандарт през 2016 г., за да се подобрят стандартите за поведение след финансовата криза и последвалите скандали с манипулиране на лихви.

В четвъртия си годишен доклад службата отбелязва, че усилията за подобряване на културата и повишаване на стандартите на поведение в банките са се променили твърде малко през 2019 г. след резките подобрения през 2017 г.

На фона на усилията на множество финансови компании, резултатите са "изненада и разочарование", се посочва в доклада. Четвърт от анкетираните служители в тези институции споделят, че работата във фирмата се отразява зле на здравето и благосъстоянието им.

От запитаните, 40 на сто казват, че спят по 6 или по-малко часа нощем, а почти 30 на сто споделят, че се чувстват изморени на работа всеки или почти всеки ден.

Докладът препоръчва банките да обърнат внимание на темата с наспиването на служителите, като изтъква, че достатъчният сън е важен "не само за физическото и психическо здраве, но и за способността за професионална и етична преценка", предава БТА.