Суровите зеленчуци могат да доведат до понижаване на имунитета
Оказва се, че не са чак толкова полезни
Суровите зеленчуци може да са вредни за здравето, защото убиват бактериите в храносмилателната система, които засилват имунитета и усвояването на храните.
Още по темата
Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско извършиха изследвания с мишки и хора, които показаха, че готвената храна не само променя микробиома, но и влияе дали гените на микробите се включват или изключват, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Причината според тях, е че много сурови продукти съдържат съединения, които убиват микроорганизмите, каквито са и чревните бактерии.
При суровото и готвеното месо такава разлика няма, но при зеленчуците тя е значителна.
Учените са направили първоначалните изследвания с мишки, като са им давали сладки картофи, а след това - обикновени картофи, царевица, грах, моркови и червено цвекло. Резултатите били еднакви. След това са работили с професионален готвач, който подготвил меню от сурова и готвена храна за хора. Резултатите показали голяма разлика в микробиома.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.