Манекенката, която стана на 50 години на 29 март, смята, че с напредването на възрастта основният приоритет на жените става да се чувстват добре в собствената си кожа.

В интервю за британския вестник "Дейли телеграф" Ел заяви: "Не мисля, че красотата е запазена само за младостта. Мисля, че днешната жена иска да изглежда добре, а не да изглежда млада."

"Жените не желаят да се държат непременно като тийнейджърки. Моята амбиция беше да премина през този етап от живота си грациозно и мисля, че го правя. Приоритетите ми се променят", сподели още Макферсън.

Тя твърди, че сега се чувства по-удобно в собствената си кожа, отколкото в разцвета на кариерата си на модел. "Гледам свои снимки, когато съм била по-млада, и си мисля: "Боже, била съм толкова красива на тях, а не съм го усещала" или "Уау, изглеждам много по-добре сега". Бях толкова неуверена и виждам несигурността, изписана на лицето ми, опитвайки се да бъда нещо, което не съм. Въпреки че понякога си мислех, че съм страхотна", допълва манекенката.

Вижте снимки на Ел Макферсън >>