30-годишният американец беше арестуван за поредица от въоръжени грабежи с трима други членове на престъпна група.

Красавецът, който вече е излежавал 9-годишна присъда, изобщо не е безобиден. Доказателство за това е татуировката с формата на сълза в ъгъла на окото му, което според познавачи означава, че той е убил човек.

Вижте снимки на Джеръми >>

Но сърфиращите в интернет очевидно не се интересуват от съдебното досие на младия мъж, а от неговата физика. За по-малко от 24 часа гангстерът от страницата във Фейсбук на полицията в Стоктън се превърна в световна знаменитост. Над 100 560 почитателки отбелязаха, че харесват снимката му или изпратиха възторжени коментари от сорта: "Престъпление е да си толкова привлекателен", "О, Боже, колко е сладък!", "Дали не може да ме вържат с белезници за него?"... В мрежата се появиха монтажи, показващи реклами на големи марки с Джеръми Мийкс като модна икона.

Съпругата на Мийкс никак не е поласкана от хвалебствията, които намира за неуместни. "Мъжът й е в затвора, а хората се забавляват, обсъждайки физиката му", сподели неин близък пред тв "Фокс Нюз".

Майката на Джеръми пък реши да се възползва от "успеха" на сина си и отвори сайт, в който набира средства за определената му гаранция от 1 милион долара.

В интервю за АВС Нюз, Мийкс заяви, че е бил изненадан от популярността си във Фейсбук. Макар да не отрича, че е нарушил закона, той твърди, че е скъсал с престъпното си минало и че бракът и бащинството са му помогнали да влезе в правия път. Според полицията в Стоктън обаче Джеръми Мийкс е криминално проявен. Той е арестуван за притежание на оръжие и участие в престъпна група.