Историята е водеща за редица американски медии, пише БТА. Актьорът, чието име не се назовава, е с хетеросексуална ориентация. Сред многобройните му бивши завоевания има модел, водеща холивудска звезда, актриса - носителка на награди, актриса с религиозни убеждения, известна телевизионна дама.

RadarOnline съобщи ексклузивно, че става въпрос за Чарли Шийн, като се позова на няколко източници, близки до звездата. Той все още не е коментирал.

Според публикациите анонимният актьор не иска да съобщи, че е ХИВ-позитивен, за да не навреди на кариерата си, но адвокатите му се готвят за дела, които бившите му сексуални партньорки могат да заведат след разкритието.

"Вече стана общоизвестно, че въпросният актьор е носител на вируса ХИВ - нещо, което знае от години. Истината е, че ако този човек съзнателно е излагал жени на риск, това е отблъскващо и е въпрос на време да стане обществено достояние", казва неназован източник, цитиран от в. "Сън".

Приятели на актьора го окуражават да разкрие истината за диагнозата си.

Известният актьор Рок Хъдсън стана първата холивудска знаменитост, която разкри публично, че страда от СПИН малко преди смъртта си през 1985 г. Хъдсън почина от усложнения, свързани с болестта. Шест години по-късно СПИН отне живота и на легендарния фронтмен на британската група Queen Фреди Меркюри, който оповести непосредствено преди смъртта, че е болен.

Сред звездите в шоубизнеса, носители на вируса ХИВ, са музикантът Холи Джонсън и баскетболната легенда Меджик Джонсън.