Погребението на легендата беше излъчено на живо през канал в YouTube по цял свят и беше гледано от над 230 000 души.

Малката церемония се състоя в параклис в Лос Анджелис. На погребението присъстваха китаристът на Guns’n’Roses Слаш, Ларс Улрих и Робърт Трухильо от Металика, Роб Халфорд от Judas Priest, Скот Иън от Anthrax и много други от музикалния бизнес.

Службата беше водена от сина на Леми, Пол Индер, който описа баща си като твърдо решен да продължи да пее, въпреки здравословните си проблеми.

„Баща ми не беше религиозен човек и не се молеше за чудо”, каза той пред събралите се близки, приятели и колеги. „Пътувай спокойно, татко. Отново си на път на най-дългото турне в живота ти. Никога, никога няма да те забравим. Обичам те”, каза още сина му.

Пред ковчега на музикалната легенда бяха подредени отличителните за него каубойска шапка с череп и кръстосани мечове, и каубойски ботуши. Те бяха заобиколени от бутилки с уиски „Джак Даниелс” и „Кока-Кола” – любимото питие на Леми. Логото на Моторхед беше заобиколено от цветя и венци, оставени от неговите близки.

Леми Килмистър беше диагностициран с агресивен рак по време на коледните празници. Два дни по-късно, той почина в дома си.

Баща ми знаеше, че нещо не е наред”, каза Индър. „Той излизаше на сцената воден от безкомпромисния си професионализъм. По всяка вероятност никога няма да разберем колко болка е изпитвал, защото той никога не се оплакваше”, спомня си той.

Вижте видео от службата: