Робъртс е починала в неделя в съня си. Причината за смъртта й не се посочва, пишат АП и "Франс прес". Актрисата е била в добро здраве и до последно е била активна, обясни говорителката й Джанет Дейли.

Вижте снимки на Дорис през годините >>

Дорис Робъртс е родена на 4 ноември 1925 г. в Сейнт Луис, Мисури. Първите 20 г. от кариерата й преминават на Бродуей, преди да се ориентира към телевизията и киното. Робъртс има 11 номинации за наградите "Еми". Печелила е най-престижното телевизионно отличие пет пъти, четири от които за образа на Мари Бароун в сериала "Всички обичат Реймънд" (1996-2005). Самата тя определя тази роля като върхово постижение в кариерата си.

В хитовата поредица Робъртс си партнира с Рей Романо, Патриша Хийтън, Брад Гарет. Екранният й съпруг Франк (Питър Бойл) почина през 2006 г.

"Дорис Робъртс притежаваше енергия и дух, които ме възхищаваха. Тя никога не се спираше, независимо дали се занимаваше с многобройните си благотворителни дела или просто наставляваше някой млад комик, опитващ се да пробие като актьор. Всичко това тя правеше с огромна любов към живота и хората", се посочва в изявлението от екранния й син Реймънд - актьора Рей Романо, цитирано от БТА.

"С нея си отиде една цяла епоха. Моята чудесна телевизионна свекърва - и враг в сериала, беше завършен професионалист, от когото съм научила много", каза екранната й снаха Дебра - актрисата Патриша Хийтън.

Създателят на сериала Фил Розентал нарече Дорис "чудесна, забавна и незабравима актриса и приятелка". Си Би Ес коментира, че Робъртс е озарявала всяко помещение с "несравнимата си комбинация от енергия, хумор, топлота и малко твърдост".

Сред сериалите с нея са "Ремингтън Стийл", "Анджи", "Мери Хартман, Мери Хартман", "Маги". Изпълнява епизодични роли в хитови поредици като "Стъпка по стъпка", "Уокър, тексаският рейнджър", "Анатомията на Грей", "Отчаяни съпруги".

Сред филмите с нейно участие са "Ударът "Пелам 123": Отвличане в метрото", "Момчето на баба", "Пришълци на тавана", "Мадеа и програмата за защита на свидетели" и други.