Кралските особи бяха разведени в Pinewood Studios от британската актриса Дейзи Ридли, която се превъплъщава в Рей в седмата част от поредицата, съобщи АП.

Вижте снимки >>

Принцовете се срещнаха с част от актьорите, разгледаха дизайн на маски и костюми на извънземни, видяха робота BB-8 и получиха космата прегръдка от Чубака.

Те получиха инструкции за използване на светлинни мечове от Марк Хамил, който играе легендарния рицар джедай Люк Скайуокър, и от Ридли. Принц Уилям, който е президент на Британската академия за филмови и телевизионни изкуства, си избра оръжие в син цвят като на джедайте.

Посещението имаше за цел да уважи всички британски таланти, които са неизменна част от екипа на филмите за "Междузвездни войни" от 70-те години насам.

Осмият епизод от поредицата се очаква по кината в края на 2017-а, но около Коледа още тази година феновете ще имат възможността да гледат филма "Rogue One: История от Междузвездни войни". Действието му ще се развива между епизодите 3 и 4 от сагата. Режисьор на лентата е Гарет Едуардс, а главните роли ще се играят от Фелисити Джоунс, шведът Мадс Микелсен и носителят на "Оскар" Форест Уитакър.