"Като творческа личност ми бе изключително тежко през това време да откажа няколко проекта, които се случват веднъж в живота. Но бях изтощена, чувствах се като заложник на кариерата си. Бях намразила звученето на собствения си глас, така че имах нужда да се махна от Холивуд и да порасна", споделя 47-годишната актриса пред британския "Вог".

Вижте снимки на променената Рене >>


По време на паузата тя отново срещала името си на първа страница на таблоидите – първо след раздялата й с Брадли Купър през 2011 г., а след това заради романса й с музиканта Дойл Брамхол, пише "Монитор".

"Започнах да общувам нормално с хората, а те от своя страна се научиха да ме забелязват и чуват такава, каквато съм, извън имиджа на звездата, който ме преследваше навсякъде. Няма как да бъда добър разказвач на истории, ако не преживявам интересни неща и не общувам пълноценно с различни хора", обяснява Рене.

Наесен тя се завръща на големия екран с филма "Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта", в който си партнира с Патрик Демпси и Колин Фърт.

През 2014 г. Рене Зелуегър шокира с външния си вид на церемонията "Жените в Холивуд" (вижте в галерията). За визията й заговориха всички, включително и сериозни медии като CNN. Актрисата бе категорична, че няма пластични операции, а новият й имидж е продукт на "по-здравословния и щастлив живот, който води" (визирайки връзката си с Дойл Брамхол). Експертите обаче не й повярваха и изброиха интервенциите, на които се е подложила.