Херцогът на Кембридж, който е втори в йерархията за унаследяване на британския трон, и съпругата му се срещнаха с канцлера Ангела Меркел на официален обяд в канцлерството. Те обсъдиха двустранни въпроси, европейската политика, глобални теми и въпроси на благотворителността.

Вижте снимки >>

Това е вторият етап от обиколката им в Европа в момент, в който Обединеното кралство води преговори за напускането на ЕС.

Принц Уилям и съпругата му Кейт слязоха от самолета на берлинското летище "Тегел", хванали за ръка децата си - принц Джордж, който след три дни ще навърши 4 години, и 2-годишната принцеса Шарлот.

Кейт бе облечена с вталено синьо манто до коляното, което надолу се разкроява с по две плохи от всяка страна. То е със стандартен ревер и три облечени копчета, както и със 7/8 ръкав. Дизайнерката Kатрин Уокър & Ko., на която се е доверила Кейт, е била един от любимите дизайнери на покойната принцеса Даяна. Уокър е изработила над 1000 тоалета за майката на Уилям.

Принцеса Шарлот бе в тон с облеклото на Катрин - с рокличка с висока талия с буфан ръкав и якичка, а десенът бе със ситни флорални елементи. Принц Джордж беше с типичните къси панталонки и ризка със седефени копчета и фино райе.

Вратовръзката на Уилям също бе решена в сините тонове.

Гостите от британския кралски двор посетиха и Бранденбургската врата и берлинския Мемориал за Холокоста.

Кралската двойка бе приета и от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, посети център за бездомни младежи в Берлин, а освен това се срещна с представители на Института "Роберт Енке", изследващ душевните заболявания, съобщава БТА.

Днес херцогът и херцогинята ще пътуват до Хайделберг и долината на Некер, а вечерта ще се върнат в столицата за шоу на Диджей Голдирокс. В петък те ще отпътуват с влак до Хамбург за концерт в градската "Елбфилхармони".
Преди Германия Уилям и Кейт бяха в Полша.