Той се е страхувал да сподели с майка си, и не крие, че се е чувствал "ужасно самотен", съобщават в. "Дейли стар" и Контактмюзик, цитирани от БТА.

Вижте снимки на Джордж през годините >>

Интервюто, излъчено от Радио 2 на Би Би Си, е взето две седмици преди Майкъл да почине на 53-годишна възраст на Коледа миналата година. Певецът звучи "изпълнен с живот". 

В първата част от откровението си пред Кристи Йънг, Джордж Майкъл споделя: "Смятам, че по начало около хората в моето положение има нещо странно. Ако аз не бях странен, нямаше да бъда Джордж Майкъл. Същото важи и за Мадона или Майкъл Джексън". 

Едва 19-годишен, британският изпълнител се превръща в поп сензация като част от дуета "Уам!" с Андрю Риджли.

Световната слава и професионалните успехи като дуетен и самостоятелен изпълнител рязко контрастират с личния живот на Джордж Майкъл. 
"Въпреки че постиженията задоволяваха егото ми, бях ужасно самотен, ужасно, ужасно самотен", казва Майкъл.

Певецът споделя, че е разкрил хомосексуалната си ориентация пред най-близките си приятели, но години наред е пазил тайната от майка си, опасявайки се, че във времето на СПИН тя ще се страхува за него. 

"Не бях готов да се разкрия публично. 80-те години на миналия век - ерата на СПИН, не бяха добро време за гей общността. Не исках майка ми и сестра ми да се страхуват за мен", споделя Джордж Майкъл, чиято хомосексуална ориентация в крайна сметка "излиза наяве" през 1998 г. 

Майкъл не крие и колко значима за него е била любовта му с бразилския дизайнер Анселмо Филипа.
"Дори сега, толкова години по-късно, не мога да обясня как ме промени срещата с него. Той беше удивителен човек. Гордеех се с него, той беше моята съдба. На 27 години най-после се събудих в леглото с някого, който ме обича. Анселмо беше най-прекрасният, най-сърдечният, най-ангелският човек, когото някога съм срещал. С него бях по-щастлив, отколкото през целия си досегашен живот. Славата, парите - всичко това бледнееше пред любовта. Той беше моят спасител", разказва през сълзи певецът. 

Майкъл се запознава с Филипа през 1991 г. на концерта Рок в Рио. Шест месеца след началото на връзката им дизайнерът разбира, че е болен от СПИН. Анселмо умира от свързан с болестта мозъчен кръвоизлив през 1993 г.

"Бях гневен. Моето прекрасно момче ми беше отнето", споделя певецът. Майкъл не крие, че след кончината на своя любим години наред се е борил с депресия. 

През 1996 г. Джордж Майкъл започва връзка с дългогодишния си партньор Кени Гос. През 2011 г. певецът разкрива, че двамата са разделили две години по-рано.

От 2012 г. Майкъл има връзка с Фади Фауаз, който открива бездиханното му тяло в коледната сутрин на 2016 г.